torstai 17. lokakuuta 2013

Kadonneen Zenin metsästys

Olin ryhmätreenissä Lystin kanssa.

Mentiin rataa. Se sujui aika mukavasti. Serpentiini, päällejuoksut, persjätöt ja takaakierrot menivät kivasti, samoin kepeille meno hankalasta avokulmasta, mistä koira sai lähteä pujottelemaan takaisin päin. Pitkä pätkä tuntui hyvärytmiseltä ja rapealta.

Hiottiin yhtä kohtaa, missä koira piti saada putkesta pituuden jälkeen takaakiertoon. Taustalla kummitteli yksi hyppy, jolle Lysti irtosi. Sain linjata tosi tarkasti, jotta Lysti osui oikealle hypylle. Lopun takana leikkaamiset menivät kivasti myös.

Oikeastaan kaikki Lystin heikkoudet tulivat radalla esiin. Okserilta oli 180 asteen käännös putkeen. Valssilla Lysti ei kokoa ja käänny millään tiukasti. Sitä en alkanut edes hioa, koska siitä ei ole ollut ikinä hyötyä. Toinen ongelma on lähelletulo, mikä näkyi pituuden jälkeen. Kolmas on saman johteen ympäri pyörittäminen. Lysti mieluiten kiertää toisen johteen kautta. Tietyissä kohdissa auttaa, jos pääsen esteen taakse kääntämään koiraa valmiiksi, mutta tässä ei sitä voinut tehdä. Harjoiteltiin sitä lelun kanssa. Parhaiten auttoi, jos rintamasuuntani osoitti voimakkaasti seuraavaan suuntaan. Tässä kohtaa olin jo unohtanut päätökseni Zen-ohjauksesta.

Oli pimeää, märkää ja kylmää. 

Ei kommentteja: