maanantai 14. lokakuuta 2013

Lisää käännöksiä ja tokoa

Ajattelin, että Lykylle pieni kuuri tekee hyvää. Ajoin siis hallille:
  • Ensin jätin Lykyn paikkamakuuseen ja kävin vessassa. Samaan aikaan seurakaveri tuli poikansa kanssa ovesta sisään. Lykky oli vain vilkaissut heitä, jatkoi paikkamakuuta. En kyllä olettanutkaan sen lähtevän minnekään. Kun vessasta tullessani juttelin heidän kanssaan, Lykky nousi ja juoksi luokseni. Kielsin ja käskin takaisin paikoilleen. Rataa oltiin tulossa rakentamaan uusiksi, joten tein nopeasti agilityt alta pois.
  • Varsinainen ohjelma oli tiukat käännökset, joita treenasin lelun kanssa. Vauhtia otin yhden hypyn kautta. 
  • Kerran teetin puomin, samoin A:n, missä tuli samalla kontakti-putki-erottelu. Kerran pujottelutin Lykyn pitkästä matkasta ja kirin ohi, kesti kyllä.
Tokohallin puolella:
  • Paikkamakuu uudelleen, kävelin parvelle kyttäämään ja odotin 3 minuuttia. Kerran Lykky olisi haistanut maata, huusin "Ei!", minkä jälkeen koira ei enää haistellut.
  • Hyppy ja istuminen: Lykky hyppää suoraan, mutta asettautuu ihan esteen viereen vinoon. Laitoin pakasterasian kannelle nakin, joka suoristaa tätä. Istumaanmenot alkoivat jo sujua, jes! Lykky vaan istuu ihan hypyn taakse, mutta ihan hyvin paikoiltaan ponkaisee sivulleni. Pitää jatkaa näitä vielä alustan kanssa, ehkä kosketusalustan kanssa olisi vielä parempi systeemi.
  • Luoksetulon pysäytyksessä pidin valeheiton jälkeen normaalin tauon, Lykky pysyi hienosti. Otin kerran perille, koira empi tule-käskyllä. Ei ihme, se on Lystin tokon luoksetulon käsky, Lykylle käsky on hit. Sillä se laukkasi perille. Pitää alkaa tässäkin harjoitella loppuosaa ja kovaa vauhtia erikseen.
  • Kaukokäskyissä koira oli turhan rauhallinen ja istumaannousun käsky 5 metristä aiheutti vain nytkähdyksiä. Ilme muuttui, kun viskasin istumaannoususta nakin kohti koiraa. Näitä tehtiin sitten hyvällä sykkeellä: koira maihin, istumaannousu, nakki lentää niin, että koiran liike suuntautuu taaksepäin, kaukaa maihinkäsky jne. 
Lystin kanssa treenasin puiden ympärillä käännöksiä ja monta käännöstä peräkkäin. Voi, että se tykkäsi. Lopuksi harjoiteltiin "kurrea" (seisoo takajaloillaan) ja peruutusta. 

Viime yönä oli 5 astetta pakkasta. Kohta pitää vaihtaa talvirenkaat.

Ei kommentteja: