sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Agilitya!

Tätä päivää olen odottanut 27.8. alkaen, jolloin muljahti ja rusahti. Lystin ja Lykyn kanssa oli aika jatkaa agilitya.

Ulkokentällä oli esteitä valmiiksi, onneksi. Muuta suunnitelmaa ei ollut kuin tarkistaa ovatko jutut muistissa. Lysti oli riehakas nähtyään mitä on luvassa. Minua jännitti keinu. Ensin se kipusi A:n, jonka alastulon roiskaisi kahdesti. Tästä hyvästä seuruutin sen vaitonaisena aidan viereen. Sitten alkoi kontaktit muistua mieleen. Keinu oli Lystille normaali, palkkasin narupallolla. Puomilla se pysähtyi hienosti, kesti ohijuoksuni, mutta tuuletustani kädet ylhäällä ei. Se ei varmaan sitä osaa. Tuuletin seuraavalla kerralla hillitymmin ja koira pysyi.

Takaakierrot, välistävedot ja slalomin testasin, samoin takaakierto-persjätön, jolla on joku muukin nimi. Päällejuoksua en uskaltanut kokeilla, minua hirvitti. Lysti kulki kuin ajatus. Pujottelut suoritettiin neljästi eri kulmasta. Koira haki ne täysin virheettä. Lykky meni välissä ja Lystin otin lopuksi uudelleen. Silloin se sai hypätä kolmen esteen eteenmenon, jäin lähtöön ja huusin "menemene", hurtta kiitti ja antoi palaa.

Koiratanhua eiliseltä

Lykky oli tulla kaltereista läpi ja hyppäsikin luvatta autosta ulos. Takaisin autoon istumaan ja uudelleen luvalla alas. Uskoi, mutta testaa näköjään kaikessa jatkuvasti.

Ohjelmana oli hyppyjen ohjauksia max 10 cm korkeilla rimoilla. Olisin varmaan voinut ottaa myös ilman rimoja, mutta en usko että luut ja nivelet tuollaisesta vääntyvät ja minusta Lykyn kuuluu oppia myös hypyt. Toisaalta noilla korkeuksilla se ei edes hyppää, vaan ottaa vähän korkeamman laukka-askeleen. Lykky pysyi lähdössä hyvin ja kävin sen säännöllisesti sinne palkkaamassa. Käsillä huitomisetkaan eivät saaneet sitä häiriintymään. :)

Ensin teetin 2 hyppyä, olin itse lähellä ruoka-alustaa. Sitten 2 x kierrot molempien siivekkeiden taakse hypyn jälkeen. Hyvä oli. Lopuksi takaakierrot molemmille puolille, tämä taitaa olla uusi juttu. Vasemmalle riitti x 3. Oikeaa piti treenata enemmän. Lykky oli sitä mieltä että hyppää ensin ohjauksestani huolimatta. Lopuksi oli sillekin eteenmeno kolmen esteen yli palkalle. Ei ole irtoaminen ongelma. :D Ja yksi hyvä juttu: se ei hypyissä kolauttanut tai tipauttanut rimaa kertaakaan!

Urhea geelikaula leikin jäljiltä

Nilkkaan ei sattunut. Juoksin sillä hölkkää kovempaa, mutta mitään kiemurtelu-uria en tehnyt. Nyt on jäitä sen vuoksi, että nilkka turpoaa ja kuumenee. Sitä on luvassa jopa 6 kuukauteen saakka, mutta ei ole vaarallista.

6 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Voi juku, varmasti oli mukavaa päästä tekemään agilityä!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kyllä oli! Vielä ei ihan täysiä, mutta melkein. :) Koirien intoa oli ilo katsella.

sarianne kirjoitti...

Hihii! Onnea paljon agilityä kestävästä nilkasta!! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Toivottavasti en kompuroi taas. :/

Eeva kirjoitti...

Hienoa, että olet päässyt aksaamaan taas. Musta tuntuu, että olet vielä Lykyn kanssa radoilla samaan aikaan kun minä Gimman.. :P

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Eihän siinä mitään. :) Meillä menee pennun iän takia joka tapauksessa vähintään ensi syksyyn aloitus. Pitää tehdä nyt joku suunnitelma, minkä mukaisesti oikeasti alan viedä sitä eteenpäin.