perjantai 14. syyskuuta 2012

Agilitya ja tottelevaisuutta

Eilen olin Lystin kanssa agilityn ryhmätreeneissä. Mentiin 2 eri rataa. Ensimmäisellä tuli ihmeellinen jumi takaakierrossa, Lysti irtosi joka kerta kauempana olleelle renkaalle. Toistoilla tein kahta virhettä, joko en kääntänyt tarpeeksi tai peruutin. Höh. Jälkikäteen tuumin miksen auttanut koiraa niistolla. Tämä ei ole meidän ensimmäinen takaakierto-ongelmamme. 

Toisen radan ongelmakohta oli yksi hyppy välistävedon jälkeen. Oli pimeää jo ja valot kentällä. Veikkaan että Lysti ei kunnolla nähnyt, mutta en kunnolla ohjannutkaan. Lopuksi löytyi taas  kunnon rytmitysongelma. Voisin jarruttaa enkä kiihdyttää, kun koira pitää saada jarruttamaan ja kääntymään. 

Hyvää oli lähdössä pysyminen, kepit ja kontaktit. 

Oma fiilikseni oli treeneissä kateissa. Halusin vaan kentältä nopeasti pois. Kisat on huomenna. Niitä sentään odotan innolla.

Illalla olin klikata Lykyn agi-kisoihin, mutta jätinkin vielä laittamatta. Kaipaan varmuutta lisää.

Tänään treenasin Lykyn kanssa A:n ylösmenokontaktia ilman kosketusalustaa. Kyllä se sieltä alkaa vihdoin löytyä. Alastulolla löytyy pysäytys tai 2o2o. Jihuu! :) Tämän jälkeen koira sai odottaa lepo-asennossa hakiessani kapulaa. Toisena oli noutoharjoitus, ja sainkin otetta ja ilmettä sellaiseksi mitä olen kaivannut. Nopeasti koira hoksasi maanantaisen harjoituksen idean.

Myöhemmin ajoin pk-kentälle. Maijan kanssa katsottiin taas kokeeseen ilmoittautuminen pk-tyyliin, kivasti aktivoituu koiruus ilman hetsausta, siitä palkkasin erikseen. Paikkamakuussa toinen koira ei ole paha, mutta toisen koiran lentävä lelu nostattaa istuma-asentoon. Treenit jatkukoon. Ostolistalle tulee jalkapallo, näytti olevan superkiinnostava.

Ei kommentteja: