lauantai 15. syyskuuta 2012

"Hyvää huomenta hyvät koiraurheilun ystävät"

"Ja tervetuloa kauniiseen syysaamuun seuraamaan agilitykilpailuja, joihin Lysti jälleen osallistuu. Aika haasteelliselta on toistaiseksi näyttänyt kolmosten rata, mineista ja medeistäkään ei monikaan saanut tulosta, sama näyttää jatkuvan maksien kanssa. Yllättäviä ongelmia tuottaa kepit, jotka ovat päin A-esteen sivua. Ohjaajilla on kiire jatkaa rataa ja koirat jättävät kepit kesken."

"Lysti starttaa aivan alkupäässä. Nyt ohjaaja jättää sen odottamaan vuoroaan. Koira tuttuun tapaansa nousee seisomaan, mutta ohjaaja käännähtää heti ja käskee uudelleen istumaan. Hetken päästä sama toistuu ohjaajan pysähtyessä ja jatkaessa kävelyään kohti vastaanottopaikkaa. Ja näin liikkeelle, hyppy, pituus, pussi, hyppy mennään ihan suoraan ja sitten keinu miltei samalla suoralla linjalla. Lysti ei malta odottaa keinun laskeutumista vaan hyppää ilmaan ja jatkaa samalla vauhdilla suoraan U-putken väärään suuhun. Voi elämän kevät! Ja ohjaaja on pihalla kuin puutarhaletku! Se on hylky taas! Putkesta puomille, ja nyt otetaan alastulokontakti kunnolla. Siitä U-putkeen, renkaalle ja tiukka kahden valssin pyöritys ennen A:ta. A:lta jälleen putkeen ja kepeille. Lysti hakee hyvin kepit, joille tullaan tiukasta nurjasta kulmasta. Ohjaaja ottaa paljon sivuttaisetäisyyttä, koira silti pujottelee varmana loppuun. Siitä hyppy ja toinen ja mitä tekee ohjaaja? Ohjaaja iskee jarrut pohjaan niin että kivituhka lentää! Lysti reagoi välittömästi ja pysähtyy, uudella käskyllä hyppää esteen. Vielä takaaviistoon putkeen ja viimeisin hyppy, jonka ohitse koira hyppelehtii. Ohjaaja nauraa. Mitä tuohon nyt voisi oikein sanoa, aikamoinen töräys taas koko suoritus. Etsin hänet käsiini."

- "Mitä äsken oikein tapahtui?"
- "No ensinnäkin olin päättänyt, että Lysti ei varasta, että ennen kun asetun paikoilleni ottamaan vastaan käännähdän muutaman kerran ja varmistan että se istuu. Tepsi viimeksikin. Keinu oli Lystille vieras ja kävi kuten viime kisoissa vaikka mielestäni olin vieressä turvana. Tämä alkaa olla nyt ongelma. Tuttu keinu sentään sujuu. Keppeihin olen tyytyväinen. Lopun hypylle ennen putkea olin suunnitellut valssin, mutta päätin kokeilla miten koira reagoi jarrutukseen. Treeneissä muutama tiukka käännös on niin ohjattu. Hyvin reagoi, mutta systeemi vaatii hienosäätöä. Niin no, keskiradan valsseihin olen tyytyväinen, en tiedä olisinko videolta nähtyäni, mutta nyt ei kuvattukaan, mutta koira ei ainakaan tuntunut kaartavan pahasti."
- "Onnea toiselle radalle."
- "En uskalla kiittää ettei tule epäonnea. [heh-heh]"
- "Ja sinne lähti ohjaaja koiran kanssa jäähdyttelemään."

"Tervetuloa kaikki toiselle radalle. Tällä kertaa alku on melkoinen ongelma. Kepeille tullaan putkesta kiireellä kahden hypyn kautta ja aivan keppien sisäänmenon vieressä on pituus. Epäonnistuneita suorituksia on tullut molemmilta puolilta ohjaamalla, saas nähdä miten Lystille käy. He ovatkin jo lähtöviivalla. Koira nousee taas kerran seisomaan, mutta ohjaaja käskee sen istumaan ja siihen Lysti asettuu. Hypyltä koira heti umpiputkeen pakkovalssilla ja siitä takaakiertoon, hyppy ja siinä se on! Mutta ei suinkaan hyvässä mielessä! Koira hyppää pituuden ja näin sitä on taas yksi hylkäystulos hankittu, onneksi niitä ei kisakirjaan merkata, alkaisi muuten olla iso pino komerossa. Ohjaaja käskyttää  koiransa kepeille, ei ongelmaa, siitä mutkaputkeen, 2 hyppyä suorassa linjassa ja sitten yksi sikaani, josta valsseilla renkaalle ja U-putkeen. Siitä pussi ja suora putki. Rauhallista ja hyvää ohjausta ja menoa. Lopun 5 hyppyä oksereineen loivasti kaartaen ja helposti menevät."
- "No mitäs sanot tästä radasta?"
- "Tuo kepeille vienti vaan oli vaikea. Kokeilin rataantutustumisessa valssilla sisäpuolelta, mutta siinä joutui kiertämään estejohteen ja kaikki näkemäni koirat, jotka ohjattiin sitä kautta, menivät toiseen väliin. Hylkäyksen jälkeen olikin sitten tavallaan hyvä nolla ja hyvä fiilis jäi siinä mielessä."
- "Mitkä on jatkosuunnitelmat?"
- "Varmaan Lystin kanssa startataan parin viikon päästä seuraavan kerran. Yksi valmennus saadaan tähän väliin. Jotakin pitäisi nyt keksiä, ei tätä hylkäysputkea pitkään jaksa. Välillä käy nolla hilkulla ja välillä tulee ihan sutta."
- "Hyvää kotimatkaa."
- "Kiitos."

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Hyllyputki on tosi masentava juttu! Meilläkin taitaa olla aika monta hyllyä takana.. Ainakaan nollia ei ole kisakirjaan kirjattu aikoihin!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Laskin juuri: kesäkuisen nollan jälkeen täysi tusina hylkäyksiä. :S On siellä hilkkuhylkyjä, mutta myös moninkertaisia sekoiluja, missä ratasuoritus hyvin etäisesti vain ajoittain sivuaa tuomarin tarkoittamaa.

Sarianne kirjoitti...

Meidän starttimäärät tälle vuodelle on hyvin vähäiset. Alkuvuodesta oli se kastraatiotauko ja nyt kesällä sitten kesähorros. Joka tapauksessa katsoin, että tänä vuonna on tehty YKSI nolla. :D Tällä tahdilla ei varmasti ikinä saada edes vahingossa SM-nollia kasaan.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Me oltaisiin kisattu ja treenattu enemmän ilman tassutaukoja. Minkäänlaista tasaisuutta tai varmuutta ei ole ja nyt uutena keinuongelmakin. Jännä nähdä millaista Lykyn kanssa tulee.