perjantai 27. huhtikuuta 2012

Agilitya ja tottista taas

Pitäisi ehkä paneutua otsikoihin joskus, mutta lampsitaan nyt näin.

Töiden jälkeen oli höhlä olo, mutten osannut olla kotonakaan, joten pakkasin koirat matkaan ja ajoin agilitykentälle. Lykky treenasi ensin maassa olevan puomin osan päällä tasapainoilua ja 2o2o:ta. Pysyi kaikki ketarat puomin päällä, sen tasapaino on kehittynyt merkittävästi, ja 2o2o oli ok. Sitten keinua, jonka pää laskeutui pöydälle. Ideana oli tällä kertaa saada koira nopeasti keinun päähän syömään lihapullaa. Lujaa tulee ja heittäytyy miltei maihin tärähdystä vaimentaakseen. En vieläkään tiedä onko ilmiö hyvä vai ei. Näitä molemmilta puolilta muutama. Hyppykuvioista harjoittelimme valssin ja peruskäännökset. Rimat olivat varmaan ylemmässä pykälässä kuin viimeksi ja ne kolisivat alas. Välillä tiputus johtui käden liikkeestä - tosissaan kannattaa vetäistä pallo esiin, kun koira on riman päällä - juuh.  Uusinnalla Lykky aina korjasi, joten en tee tästä ongelmaa vielä.

Koska Lysti oli mukana teetin sillä keinulla saman jutun. Kyllä se vaan hitaasti tulee loppuun enkä juuri saanut sitä nopeutettua, mutta otetaan nämä ohjelmaan. Peruskäännökset ja valssit menin, niihin saa myös tulla vauhtia lisää, ero Lykkyyn on valtava. Jaakotuksia kokeilin, testasin miten kaukana voin liikkeen tehdä, yritin tässäkin nopeuttaa Lystiä. Koska pöytä oli näkösällä, istutin Lystiä siinä lopuksi, jotta unohtaisi 2o2o:n.

Etsin sopivaa kenttää ruudulle, vakikenttä oli aivan märkä, joten ajoin yhden koulun taakse. Siellä sai katsoa maahan silmä kovana tassuvaurioiden varalta, oli niin roskainen että yök, raketeista ja kaikenmaailman ruokapaketeista ja tyhjistä mehupurkeista lähtien kaikkea. Rakensin ruudun rakennuksen viereen tielle, koska en halunnut rassata koiran tassujen kohtaloa. Jätin pallon ruutuun ja Lysti sinne ravasi epäluuloisena. Ruutu oli sen mielestä liian lähellä rakennusta tai jotakin. Toisella kerralla se oli reippaampi, pallo oli taas valmiina. Kolmannella palloa ei enää ollut, tällöin pysäytin ja pyysin koiran maihin, palkaksi lensi pallo. 

Kävi vielä metsässä molempien kanssa. Sulanut metsä on koirien nenälle taivas. 

Huomenna ajattelin kuvata agi-kisoja ja sunnuntaina on Lystillä startit myös. Jännittää kolmosten korkkaus.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Ihana tuo uusi yläpalkki! Erintoten vetoava on Lystin katse olkansa yli kohti kameraa :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Oma silmänikin hakeutuu aina Lystin katseeseen.