keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Metallia, ruutua, putkea, A:ta

Tällaisena puolieläkeläisenä on luksusta, että työpäivä loppuu hyvissä ajoin.

Lysti pääsi ensin ajelulle ja ovesta hypättyään totesi olevansa tokokentällä. Ensin treenattiin metallikapulan nouotoa. Lysti pitää sitä tosi varovasti, se kalisee suussa. Haki kerran, muuten käänteli tassuillaan, hyppi etutassuilla päälle, yritti ottaa suuhunsa muttei pystynyt. Lopulta otin vain pitoharjoituksia ja luovutuksia, kädestäni se kapulan ottaa ja juoksee se suussa vierelläni ja perässäni. Taidan seuraavaksi kietoa kapulan ympärille vähän maalarinteippiä. Lysti pelkää metallista kilinää ja kun ei pure kunnolla, kalina kuuluu sen omasta suusta. :(

Toisena oli ruutu. Lystillä on joku haju, mitä se on, satunnaisesti on tehty. Alustaa ei sattunut mukaan, harmi, mutta vein sinne narupallon. Otin ruutua eri suunnista ensin narupallon kanssa ja sitten ilman palloa, kivasti löysi paikan niin. Loppuosaa otettiin molemmista suunnista x 1 eli makuusta sivulle narupalloon. 

Lopuksi seuruutin eri nopeuksilla kiemurauraa, sivuttaissiirtymät ja peruutukset. Hyvin se tuli vierellä. Vähän vätys se oli koko treenin ajan, enkä saanut kunnolla syttymään. Ehkä meidän tokoilu on aina ollut tällaista tai sitten metallinoudolla aloittaminen oli liian suuri sokki.

Sitten lähdin Lykyn kanssa agilityhallille. Siellä oli treeni menossa, joten tokoilimme alkuun ulkokentällä. Ohjelmassa oli tavallisen kapulan nouto. Lykky oli sivulla, kun heitin kapulan. Pidin kaulapannasta kiinni ja jotenkin onnistuin laskemaan Lykyn irti, jolloin se kiitti ja varasti kapulalle, kauhaisi sen suuhunsa, palasi luokseni ja rysähti päin innoissaan kapulaa rouskuttaen. Uudella yrityksellä se oli maltillisempi ja kolmannella jo hyvä. 

Seuraamisesta maahanmeno oli hyvä. Seuraamisesta seisahtuminen hiljaisesta vauhdista ok. Paikalla makaaminen oli ok, paikalla seisomisessa ahnehdin liikaa ja tassu liikahti. Toisella kerralla otin lyhyemmän aikaa ja koira pysyi paikoillaan. 

Agilityhallilla hyppyjen rimat olivat noin 20 cm:ssä. Oli putki ja kolme hyppyä, Lykky oli kädessäni olevan lelun perään, joten laitoin sen odottamaan hyppyjen taakse. Lähtökäskystä koira juoksi hyppyjen ohi palkalle ohjauksestani välittämättä. Voi ei! Kun tein treenin hyppytekniikkatyylillä, se hyppäsi esteet. Ei muuten tiputtanut rimoja. Putken jälkeen se osasi takaakierron hyvin. Se oli valtavan innoissaan, mutta aloin sääliä sen tassuja, joten päätin hyppyjä ja ohjauksia tehtävän sitten kun päästään ulos. 

Uusi aluevaltaus oli kontaktit. Hämmästyksekseni oppi on olohuoneen lankulta siirtynyt A:lle ja keinulle. Sanoin "kiipee" ja koira laittoi etutassut kontaktille. Kun sanoin "osu", se pyöräytti kontaktille takatassut. Liikuin jonkin verran ja vahvistin pysymistä sanomalla "paikka" ja palkkaamalla. A mentiin kokonaan kolmesti, ekalla se vauhdilla hyppäsi alastulon ohi hämmästyneenä ylityksestä. Sitten osasin itse olla skarpimpi alastulon kanssa. Keinun pään alle viritin koroketta, mutta ei oikein tullut hyvä systeemi. Pöytä oli niin muiden esteiden takana, etten sitä saanut avukseni. Ensi kerralla sen kanssa sitten. Puomia ei ollut koottuna, joten sekin sai jäädä. Kateeksi käy treenaajat, jotka pääsevät harjoittelemaan korkeussuunnassa säädettävillä kontakteilla.

Ei kommentteja: