torstai 26. huhtikuuta 2012

Painetta ym.

Päivällä tallasin ja ripottelin Lykylle nakkikolmion. Hyvin se nuuskutteli ja söi, mutta nappasi tulojälkeni. Pois kolmiosta olin hypännyt arviolta 7 metrin loikalla. Jatkan kolmioilla.

Tottistelimme nurmikolla, leikitin ja treenasin rauhaa. Kun kosketan leuan alta sanoen "rauha"& "istu" ja "nostan" koiran istumaan, se lopettaa taistelun ja rauhoittuu puruun silmät puolisirrillään tuijottaen. Irrotuksen jälkeen kontakti oli nyt parempi. Ohjelmana oli muutenkin kontakti ja patoaminen, seuraaminen ja seuraamisesta seisahtuminen. Ensimmäisellä meni maihin, kolmella seuraavalla pysähtyi. Rakensin jännitettä pysähtymisen jälkeenkin. 

Punnitsin koirat. Lysti on 22.5 kg, Lykky 23.3 kg. 19.3. molemmat painoivat 22.0 kg.  Lykyn lantio on paksuuntunut, mutta painonlisäysprojektia jatketaan, eiköhän hirvenvasamaisuus silläkin poistu. Jauhoin aamulla broilerinsiipiä. Niitä on kiva syöttää, koska koirat tuntuvat käyttävän kaiken hyväkseen.

Illalla oli Lystin ryhmä-agilitytreeni. Koutsi oli tehnyt hauskan painetreenin, missä rata vaihtui välillä. Alku oli pöydältä, sitten 2 hyppyä ja joko A) U-putken jompikumpi pää, josta A, 2 hyppyä välistävedoilla ja keinu tai B) toisen U-putken jompikumpi pää, josta kepit, hyppy takaakierrolla, suora putki ja tämän jälkeen alku toiseen suuntaan eli 2 hyppyä ja pöytä. Rata ratkesi koiran ollessa pöydällä ja hylkäyksestä palattiin heti samaiselle pöydälle.

Lysti oli tässä hyvä, saatiin ihan 0-ratoja ja kehuja. Se kiihtyi kisamaisesti kuten minäkin ;) ja sillä tavalla oli hyvä treeni. Pöydällä on sellainen ongelma, että Lysti tuli helposti 2o2o-asentoon, luulee selvästi että niin kuuluu tehdä. Sanoin sitten "istu paikka" ja sillä pysyi. Kepit ja kontaktit olivat virheettömät.

Pentu oli matkassa, kävelytin sitä pariin otteeseen. Takaisin tullessa oli tarkoitus pysähtyä jollekin kentälle tekemään Lystille ruutu ja tottistelemaan Lykyn kanssa mutten enää jaksanut.

Selän lisäksi tuli ylimääräistä vaivaa, jota on ollut kyllä jo kuukausia mutten ole välittänyt. Vasen olkapää on niin kipeä, että herättää, kipu säteilee olkapäästä aina sormiin saakka ja sormia puuduttaa. Kahvinkeittimen johtoa ei kärsi laittaa, auton ovea en saa kiinni ja kauppakassin kantaminen ei onnistu. Havahduin tässä yhtenä päivänä, että sen täytyy olla oikeasti kipeä, koska kipu tulee vahvojen selkäkipulääkkeiden läpi. Kävin työfysioterapeutilla ja uumoilemani hermojumihan se siellä! Täytyy toivoa, että jumppa auttaa ja jumi johtuu lihaksista. Toinen vaihtoehto on kaularangan välilevytyrä. Jos haluaa nähdä hyvän tässä vaivassa, niin lääkitys on sama sekä selkään että olkaan. Heh-heh. Sanonpa vaan, että on joku raja miten kauan luonne jalostuu, kun aina koskee.

Vuosi sitten otettu kuva

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Gimma tekee pöydällä kanssa välillä 2on2off:a. :)

Toivottavasti särky helpottaisi. :(

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Minusta on kiva miten ne yhdistelevät asioita. :)

Kiitos särkykommentista. Säryn saa aisoihin, mutta sitten on pönttö sekaisin ja väsyttää. Argh. :(