perjantai 20. huhtikuuta 2012

N-L Linnan koulutuksessa

Seuralle tuli N-L Linna kouluttamaan. Osallistuin Lystin kanssa.

Rataa en tänne laita, mutta huomiot:
  • Alkuun mentiin pätkä, jonka jälkeen N-L totesi, että voisin ottaa koiran mukaani ja  mennä yhteistyössä! Katsekontakti oli jonnekin hävinnyt enkä ohjannut kunnolla. Huitaisin vaan koiran esteen yli ja juoksin itse kohti seuraavaa estettä. Jäin miettimään missä kohtaa tämä on muuttunut, koska tunnistan ajoittain tuntuneen tältä: juoksen eteenpäin ja luotan siihen että koira tulee. Minusta tähän on rohkaistukin joissakin koulutuksissa. 
  • Valssi ajoissa! Et voi vaan huitaista koiraa menemään. Valssit muutenkin ajoissa valmiiksi. Katso koiraa, jottei se luule sitä persjätöksi. Tärkeää noin muutenkin tapaturmien ehkäisemiseksi.
  • Rytmitys! Jos tulee suoran jälkeen käännös, lyhyt merkki koiralle pienellä vauhdin jarrutuksella. Käsi jatkaa ohjaamista, kroppa kääntyy uuteen suuntaan. Tämäkin on taas unohtunut.
  • Katso visikileikkauksessa ja valssissa, että käsi vie koiran hypyn yli, vasta sitten käden vaihto.
  • Tiettyjen ohjausten jälkeen jätä koira suorittamaan ja jatka matkaasi seuraavien esteiden luo.
  • Hankalissa keppikulmissa (nyt suora putki ja keppikulma koiralle n. klo 7 tai 8) jätä koiralle tilaa äläkä yritä sitä blokata oikeaan väliin. Oma liikkeen suunta ja hartialinja ja katse tärkeä.
  • Pyörityksissä liiku äläkä pyöri paikoillasi.
  • Takaakierto-päällejuoksu-kombinaatioon N-L oli tyytyväinen.
  • Uuden tuntuisena ohjaus, jossa pakkovalssi, selkä kohti rimaa, ulkokädellä koira hypyn yli, jalat kohti seuraavaa estettä jne.
Tuttuja juttuja siis, mutta miten ne aina unohtuvatkaan! Rataa mentiin pätkissä eteenpäin, jotta saatiin ne suoritettua niin että hän oli tyytyväinen. Kivaa oli itsellenikin huomata, että toistojen myötä edistyin. Niinu on kyllä kiva kouluttaja, symppistyyppi, muisti meidät aiemmilta kerroilta. Hän sanoi Lystin saaneen vauhtia lisää ja meidän edistyneen.

Pääsin avustamaan yhden puolivuotiaan koiran harjoittelussa ja voi miten oli kiva pentu. :) Huomenna pääsee meidän "pentu" treeniin. Erityisesti rataohjaukseen ja hyppyjen ohjauksiin kaipaisin apuja. Jollei tartu jotakin tähdellisempää ulkopuolisen silmään.

Ei kommentteja: