lauantai 7. huhtikuuta 2012

Vähän VOIta

Jäi elämään mieleeni ajatus voittajaluokan korkkaamisesta Lystin kanssa. Sen kunniaksi

  • Yksi tunnari ja 3 väärää ulkona noin 5 metrin päästä: Lysti meni rauhallisesti kapuloille, haisteli maata jo ennen niitä ja poimi omansa varmasti muita koskematta. Jossakin on iso säkki K-raudasta hankkittuja tunnarikapuloita, ei aavistustakaan missä. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa.
  • Metallikapulan nouto: Tämä ei ole ikinä ollut bravuuri. Inhoan itsekin, kuvitelkaa nyt vaikka suklaakonvehdin foliokääre hampaidenne väliin. No innostuksen tuoksinassa nakkasin sormissani lämmitetyn metallikapulan maahan: "Hae!" -"Hae ite", oli koiran reaktio. Aloitinpa sitten ihan alusta. Koira eteen ja "hae", Lysti otti kapulan tosi varovaisesti suuhunsa. Muutamalla toistolla etenin siihen, että se haki sen 2 metrin päästä. Välillä meni tassuilla leipomiseksi. Kotona teetin lisää pitoharjoituksia. Kyllä tämä tästä.
  • Paikkamakuu piilossa 1 min. Ei olla tehty aikoihin, jos ei lasketa keittiö-olkkari-paikkamakuita Lykyn kanssa. Koira oli tyyni ja hievahtamaton, mistä kehut.
Lykky sai myös osansa eli sai harjoitella metallikapulan pitämistä. Se inhoaa sitä yhtä paljon kuin Lysti, mutta sain pitämään hetkiä suussaan. En tiedä, ehkä opetan sille noudon puukapulalla varmaksi ensin ja vasta vuosien päästä alan sotkemaan metallilla. Pysähdyksiä otin taas. Kyllä se pysähtyy, mutta seuraamisesta liikettä ei voi vielä haaveilla. Maahanmeno juoksuseuraamisesta oli hyvä!

Aamulla kävin Lykyn kanssa lähipelloilla kävelyllä, oli ihanaa kun hanki kantoi. Kysyin kaupungilta lupaa jäljestämiseen, 100 metrin päässä on viljelemättömiä peltoja muutama lämpäre uudisrakentamisen keskellä. Eihän heillä mitään vastaan ollut. :) Ainakin alkukeväästä onnistunee, kun ei heinä ole vielä korkeaa.

Jukka Pätynen Koirakuvat-firmasta ikuisti meidät parin viikon takaisissa kisoissa. Hänen luvallaan julkaisen kuvat tässä:

Aika tarkasti ottaa Lysti riman

Keinulla mennään korvat höröllään ja häntä pystyssä

Näin ohjaaja kiertää olkapäätään liikaa ja koira sujahtaa sinne minne ohjataan.

Ei kommentteja: