lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kisoissa

Kisasin Lykyllä aamulla. Salme Mujunen oli tuomarina ja teki kivat radat.
  • Ensimmäiselle radalle mennessä pyysin Lykyn sivulle, irrotin hihnasta, seuruutin lähtöön. Just ennen kutsua Lykky nousi seisomaan, en ehtinyt kutsua perua. Rata alkoi 3 hypyn suoralla, jolta syöksyttiin vinoon avokulmaan kepeille. Lykky haki oikean välin, muttei taipunut toiseen väliin: 5 vp. Kontaktit olivat hyvät, niillä seisotin. Ohjaus tuntui kivalta, mentiin yhteistyössä. Juoksin kunnolla ja kerkesin sinne, minne kuvittelinkin ehtiväni. Aika - 17 jotakin, virheitä se 5, sijoitus 4.
  • Toiselle radalle en Lykkyä seuruuttanut, koska hölmösti kävelin oikeaan lähtökohtaan kerralla. Olisi ehkä pitänyt tehdä joku kiemura, sillä kutsuessani Lykky seisoi lähdössä ja kun rupesin huitomaan "istu", koira hyppäsi ekan esteen yli. Tämä oli tietysti ennakoitavissa ekan radan perusteella. Toruin "hyiii", sain tuomarin luvalla mennä radan uudelleen, joten istutin rakkaan belgialaiseni lähtöön uudelleen. Nyt se pysyi lähdössä. Taaskin koira ryysi keppien eka välistä ohi ja loppuradasta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Kontaktit ehkä, mutta muuten meni ihan pipariksi, kun en kunnolla ohjannut. 
  • Hyvää: Rimavarmuus. Siihen vaikutti ehkä sekin, että osasin mennä oikeassa kohtaa, en vedättänyt enkä kulkenut liian takana.
(c) Juntunen.kuvat.fi
Alkaa ottaa hermoon, kun nollaa ei tule millään. Ajatteli sitä sitten ohjaavansa hyvin ja rennosti tai jämäkästi ja tarkasti, aina tulee jotakin. Plääh. Siinä sivussa sitten kitketään lähdöstä tai kontakteilta varastelua. Nyt lähtee treeniin kovavauhtiset kepit. Teen stna 5 hypyn suoran ja hetsaan oikein. Kepit menee nyt sen loppumattoman "must do" -listan Top3:een.

Huilasin muutaman tunnin kotona ja palasin kisapaikalle Lystin kanssa.
  • Eka rata olisi ollut niin mentävä, mutta Lysti oli sellaisissa sfääreissä, että joo. Se ei löytänyt heti kepeille, 5 vp. Sitten se loikkasi A:n alastulon, ponnisti kyllä kontaktialueen yläreunalta, mutta loikka mikä loikka. Siihen yli-innokkaan kisakaverini henkseleiden paukuttelun lopetinkin, kävelimme suoraan maaliin.
  • Toisella radalla Lysti oli kuuliainen. Siinä oli sitä samaa hyvää, mitä parin viikon takaisissa kisoissa. Keppien jälkeen piti mennä u-putken "väärään" päähän. Pitkään pähkäsin, kuinka sen ohjaan. Lopulta tein keppien loppuun vastakäännöksen. Olen niin kyllästynyt putkihylkyihin ja turhiin yrityksiin saada kisoissa koira käännettyä jollakin muulla ohjauksella. Vähän hirvitti keppien jälkeen se ohjaus, koska en ole ikinä edes harjoitellut, mutta onnistui. :D Kun kontaktitkin olivat kriteerieni mukaiset, saatiin vihdoinkin agilityradalta nolla. Aika -7 jotakin, sijoitus kahdeksas.
(c) Sirpa Saari

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Rinnallakin on pelkkiä tuloksettomia hyllyjä ja lisää on luvassa, kun ilmotin sen jo seuraaviin karkeloihin.

Tsemppiä teillekin :D

Satu kirjoitti...

Onnea nollasta!

Kyllä ne ykköstenkin nollat vielä tulee! Vaikka helppohan on sanoa, kun ekat viralliset kisat ovat meillä vasta edessä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos tsempeistä molemmille! Jotenkin kehtuuttaa, kun Lykky _tuntuu_ taitavalta ja silti tahkotaan noin.

Tsemppiä Veera jatkoon sullekin (Rinna on hirmuinen sähikäinen) ja Sadulle kisa-avaukseen!