keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Molempien agilityt

Kävin molempien kanssa tänään agilityssa koutsin valvovan silmän alla.

Kävi mäihä. Radalla oli hyppyjä, joilta piti palata 180 astetta takaisin. Hypyt olivat joko pitkittäin tai poikittain. Nämä tuottavat minulle ongelmia. Onneksi niitä on nyt koulutuksissa ollut. Otan vastaan kaiken informaation. Kolmeen kohtaan tuli sama ohjaus, kahdesti oikealle, kerran vasemmalle. Oikealle kääntämiset olivat mulle vaikeampia. Parasta oli taas se, että Lystin sain kääntymään pienesti! Alan vihdoin tajuta, että Lysti on aika iso koira ja kakkosnelonen on käännettävä ennen kulmaa, jotta reitti on mahdollisimman lyhyt. Lykylle tällaiset käännökset ovat helppoja, se kokoaa paremmin ja on taipuisampi, mutta silläkin pääsin treenaamaan oikeaa hidastuskohtaa. Se hyppäsi edelleen normaalisti, mikä helpotti kovin.

Toisena juttuna oli putki-kontakti-erottelut, kun A:n molemmilla puolilla oli u-putket. Aika hyvin jo osattiin. 

Keinulta koira lähetettiin suoraan putkeen, jolta kepeille. Tässä Lykyn kanssa oli helpompaa, kun sen voi jättää keinulle yksin. Lystin kanssa tuli kiirus, koska se tarvitsee kaverin keinulle. Vähän pystyin kuitenkin sivuttaisetäisyyttä ottamaan.

Kontakteista piti sanomani. Kerran Lysti tuli A:n läpi, Lykky myös sekä keinun että A:n, korvat vain käväisivät luimussa, kun päättivät rynniä. "Hyi!":n jälkeen Lysti häntä pystyssä hyppeli, mutta yllättäen laskeutui askel kerrallaan A:n alastulon, eka kerran reagoi noin vahvasti. Kehaisin, kun pääsi vihdoin alas asti. Sitten olikin taas normaalit kontaktit. Lykky taasen huomautuksen jälkeen otti kontaktit normaalisti. Tämän jälkeen seisottelin Lykkyä aina pari sekuntia ennen vapautusta. On se melkoinen venkula.

Oli taas hyvä koulutus ja mieli selkeä treenin jälkeen. 

Alla on kuvia Lystistä viime viikonlopun kisoista, (c) Hanna Perämäki tai Veera R. Lämpimät kiitokset molemmille!

Tervun näköinen tervu

Kepeillä on vähän asennetta.

Juokse, juokse, tulen jo!

Ei kommentteja: