maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mustaa kahvia

Tänään oli herätyskello soimassa, jotta ehdin hallille (matka 7 min) Tiinan kaveriksi. Olen päässyt hyvään kesälomaunirytmiin, mitä vain koiraharrastukset häiritsevät. Rytmiin kuuluu iltapäivänokoset, jonka vuoksi valvottaa vähän myöhempään.

Lystillä menin rataa, jota olen mennyt Lykyllä viime viikolla. Keppien hakua otettiin 2-3 kertaa. Kepeille mentiin kesken hyppysuoran klo 4:stä, jos keppien aloitus on klo 12:ssa. Toisena kohtana harjoittelin takana leikkaamista yhdessä sykerössä. Sama vanha virsi: koira kääntyy, jos tietää ajoissa uuden suunnan. Muuten meno tuntui simppeliltä ja kivalta. Kontaktitkin olivat priimaa. Lähdössä Lysti tarjosi nyt itse haukkumista ensimmäistä kertaa, ensin ihmettelin, sitten tajusin juuri sitä vahvistaneeni. 

Sitten oli Lykyn vuoro. Sille tein hyppytekniikan taipumisharjoitusta, jossa esteet ovat korttipakan vitosen muodossa. Nyt oli oikealle vaikeampaa, muistelen, että viimeksi vasemmalle. Kosketusalusta oli seuraava kohde, sekä A:lla että puomilla. Aluksi oli hakusessa, sitten tuli hyviä toistoja, palasi usko tähänkin. 

Tehtiin vielä sellainen harjoitus, missä 3 hyppyä oli pitkin välein ennen U-putkea. Viime kisoissahan koira tiputti rimat ennen putkia. Lykyltä taisi tipahtaa rima kerran, sekin palatessa, kun vedätin kunnolla. Samalla saatiin harjoiteltua loppusuoran irtoamista.

Koulutuksellisesti päivän paras anti tuli varmaan treenin jälkeen. Käytiin yhdessä kimppajäähdyttelyssä. Mukanani oli Lysti ja Lykky, Tiinalla oma koiransa. Aluksi omani tohelsivat, sitten rauhoittuivat ja pystyttiin pian kulkemaan suht vierekkäin koko porukka. Näitä(kin) pitäisi harrastaa - paineettomia yhteislenkkejä.

Palatessani poljin ruohikolle jäljen (11.). Nameja oli joka askeleella. Lykky meni hienosti jäljen päällä, mutta oli taas kiireinen. Jarrutella piti aika kovasti, silti jäi muutama nami syömättä. Mutta ei hätää, autosta hyppyytin alas jokerin eli sopivalla tarkkuudella ja kiireellisyydellä jäljestävän Lystin, joka vaivattomasti putsasi Lykyn jäljet kertaakaan kuonoaan nostamatta. Pitäisiköhän siitä alkaa leipoa erikoisjälkikoiraa? Siinä ei olisi tottisosuutta (=ampumista).

Ei kommentteja: