keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Staccato

Tänään olin molempien kanssa agilityssa Helin valvovan silmän alla. Menin molemmilla kahteen otteeseen. Yhteenveto:
  • Rytmitykseni oli ihan pielessä. Kaahotin paikkoihin, jonne ei ollut kiire, en ottanut harjoituskavereitani mukaan ja rangaistukseksi molemmat juoksivat väärälle esteelle. Tämän sain onneksi korjattua.
  • Molemmilla koirilla haltuunotto on edelleen surkeaa. Näkyi valssissa. Tähän paljon treeniä! Tästä on sanottu ennenkin.
  • Lykky tuntui Lystin jälkeen hirmu nopealta. Toiselle hypylle tuli pakkovalssi, koiran lähestymiskulma oli hyvin vino. Lykky tuli kuin tykin suusta enkä ehtinyt sitä kääntää. Tätä hinkattiin tovi. Minun täytyy muistaa ohjata se erittäin napakasti, jos alussa on tällainen kuvio. Suhinakin auttoi, miten sen aina unohdan?
  • Toinen Lykyn bravuuri oli tehdä 2 hypyn "serpentiinillä" in-out-hyppy kahden hypyn väliin ennen putkea. Kun kävin pyöristämässä, koira otti 2 laukkaa ja hyppäsi pyöreämmin. 
  • Molempien kontaktit olivat hyvät. No kerran Lykky loikkasi A:n alastulon, josta sitä moitin, sitten pysyi taas. Kepeille hakivat hienosti avokulmaan. 
  • Lähdössä Lysti tarjoaa itse haukkua, mikä on hyvä. Sen jälkeen käsken maihin, missä kestiääliikkumatta. Lykky on paras laskea irti pari metriä ennen lähtöä, ottaa sivulle ja seuruuttaa lähtöön. Hihnassa se näyttää vähintäänkin vallattomalta, mutta seuruuttaen ollaan yhtenäinen paketti. - Kunpa kisoissakin uskaltaisin kokeilla.
  • Lopuksi sain tehtyä molemmille nollaradat. On se vaan jännä ilmiö: Kun koutsi sanoo, että nyt lopuksi teet virheettömän radan, niin siinä jännitys nousee - vähän samaan tapaan kuin kisoissa. Hyvä systeemi semmoinen. 
Nukuin 2 tunnin päiväunet ja jatkoin jäljillä. Lykylle tein nurmikolle noin 70 askeleen jäljen (13.). Jokaisella askeleella oli nami. Eilinen hyvä meininkin jatkui, koira jäljesti maltillisesti jokaisen askeleen. Lysti sai jäljestää saman verran. Siitä tulee otsikkokin. Jos joku ei ole soittanut, kerron staccaton tarkoittaa sitä, että nuotit soitetaan lyhyesti ja terävästi. Lysti liikkuu sillä tavalla jäljellä ollessaan. Hellyttävä. Pitää molemmille opettaa ilmaisuja. Lystille en ole tainnut tehdä edes alkeita.

Ei kommentteja: